Agrometeorológia
Sima paradicsomvész, csak annyira mérges voltam rá, mert nagyon szép volt a lugas és teljesen leamortizálta. Bár nem csak nálam, hanem a környéken szinte mindenhol. Anyáméknál 80-90%-os kárt csinált.
Paradicsomnál nálatok mit hívnak "vészmadárgombának" szakmailag, közérthetõbben?Kíváncsi vagyok, mit nevez ennek a helyi tájszólás, vagy zsargon.
Patiszon, Tök, Rántott tök? Te jó ég, ettõl a melóhelyen 1-2 órán belül összeakadna a lábam a végkimerültségtõl?
Egyszer ettem ezek közöl a Patiszonból egy nagyon jót, Gyõr környéki szokás, a Rántott patiszont ecetes,pici cukros, só bors, olyan salátaleves lében, kisütés után beletenni és hideg helyen állni hagyni, 4-5 napig, pincében a bor mellett /anya megnézem, hogy áll a rántott Pati/ vagy hûtõben.
Igazán tartalmas sült hús, és kemény kaják mellé savanyúság szerûen tálalva.Nekem nagyon ízlett, már többször csináltunk ilyet azóta, a gyomrot helyrerakja, nem tudsz a fõételbõl még ha hidegen zsírosan is tálalják túllakni.Szerintem ínyenc kaja, helyi sajátosság, Én Ravazdon ettem, rá kb. 1,5 liter jó bor, Isteni volt.És kutya bajom se.
Patiszon, Tök, Rántott tök? Te jó ég, ettõl a melóhelyen 1-2 órán belül összeakadna a lábam a végkimerültségtõl?
Egyszer ettem ezek közöl a Patiszonból egy nagyon jót, Gyõr környéki szokás, a Rántott patiszont ecetes,pici cukros, só bors, olyan salátaleves lében, kisütés után beletenni és hideg helyen állni hagyni, 4-5 napig, pincében a bor mellett /anya megnézem, hogy áll a rántott Pati/ vagy hûtõben.
Igazán tartalmas sült hús, és kemény kaják mellé savanyúság szerûen tálalva.Nekem nagyon ízlett, már többször csináltunk ilyet azóta, a gyomrot helyrerakja, nem tudsz a fõételbõl még ha hidegen zsírosan is tálalják túllakni.Szerintem ínyenc kaja, helyi sajátosság, Én Ravazdon ettem, rá kb. 1,5 liter jó bor, Isteni volt.És kutya bajom se.
Azt mi is esszük.
Általában, mostanság jó dolgunk van, csak házi zöldségeket eszünk, ráadásul idén nagyon szép a kert, még jobb a termés.
Sebaj, annyi berakni való lesz, hogy ihaj, he-he!
Általában, mostanság jó dolgunk van, csak házi zöldségeket eszünk, ráadásul idén nagyon szép a kert, még jobb a termés.
Sebaj, annyi berakni való lesz, hogy ihaj, he-he!