Agrometeorológia
Nem csak a banánt, szinte minden "mûanyag" zöldség/gyümölcsöt, hisz az etilén növényi hormon, többek között az érésért felelõs.
Ez így van.
Egyébként a 10. osztályos szerves kémia könyvben olvastam, hogy a gyorsabb érlelés érdekében a banánt etilénnel (C2H4) érlelik. A különbözõ gyümölcsök illatát az ún. észterek okozzák, ezek mindenesetre jelen vannak a gyümölcsök környezetében.
Arról viszont nincs pontos információm, hogy a nitrogéntartalmú szerves vegyületek reakciója során mi keletkezik (?) , bár a levegõ nitrogéntartalmának (N2) reakciókészsége lényegesen kisebb, mint az oxigéné (O2)
Az elállóság érdekében a száraz homokban való tárolás ajánlott (répa,alma, stb.)
Egyébként a 10. osztályos szerves kémia könyvben olvastam, hogy a gyorsabb érlelés érdekében a banánt etilénnel (C2H4) érlelik. A különbözõ gyümölcsök illatát az ún. észterek okozzák, ezek mindenesetre jelen vannak a gyümölcsök környezetében.
Arról viszont nincs pontos információm, hogy a nitrogéntartalmú szerves vegyületek reakciója során mi keletkezik (?) , bár a levegõ nitrogéntartalmának (N2) reakciókészsége lényegesen kisebb, mint az oxigéné (O2)
Az elállóság érdekében a száraz homokban való tárolás ajánlott (répa,alma, stb.)
Ne kímélj, szerintem metnetes roham lesz. Ja és nem kell mosott mert igaz, hogy mutatósabb, de akkor nem elálló.Segítenék eladni dehát......
Amit a képen láttál az megrendelésre lett kiszedve ezt még meg is kell mosni kb 130 láda + még vagy 5-ször ide-oda rakni,az ára számunkra kevés,de a vásárlóknak viszonylag drága amit meg is értek a mai gazdasági helyzetben.
Legjobb lenne, ha csak tápoldatos permetet kapott volna.A sok vegyszerezés is káros, elvégre a gumókban raktározódnak el nemcsak a fotoszintézis által átkeresztelt tápanyagok is.
Ide kívánkozik, hogy ha huzamosabban tároljuk a burgonyát, megvannak annak a fogásai is.Most nem sokat írok,de hallottam arról, milyen más növényekkel, gyümölcsökkel nem szabad egy légtérben tárolni.Pl; alma.(vmi.etilén gázok és a nitrogén nem szeretik egymást, és rohadást okoznak.)
Ide kívánkozik, hogy ha huzamosabban tároljuk a burgonyát, megvannak annak a fogásai is.Most nem sokat írok,de hallottam arról, milyen más növényekkel, gyümölcsökkel nem szabad egy légtérben tárolni.Pl; alma.(vmi.etilén gázok és a nitrogén nem szeretik egymást, és rohadást okoznak.)