Agrometeorológia
Igen, ott a "cölöpökön" álló házak látványa a durva. Sokat járt oda a KFT billentyűse, Bornai Tibor is. Pont elcsíptem azt a Tv műsort mikor ezt mutatták. De ahány városrész, annyi hangulat. Ez az országban azért mindenhol így van.
Echinocereus triglochidiatus var mojavensis f. inermis Link
Echinocereus triglochidiatus var mojavensis f. inermis Link
Az szép környék, egyszer bicajoztunk arrafelé. Egy jóbarátomnak van a "Sárgán" háza (az is arrafelé van), az is egy csodálatos terület.
Igen, gyűjtjük, meg esszük is. Épp valamelyik nap mondtam is a feleségemnek, hogy elég lesz már, mert akkorra már vagy 30 db-ot megevett...
Szia.
Mi 2010 után hozattunk kb. 5 teherautónyi bányahomokot a kertbe, így némileg sikerült töltögetni. Az idők folyamán szépen be lett forgatva az egész. Az én kertem a 47-es út másik oldalán, a Tápéi kiskertekben van, viszonylag közel a Tiszához.
Mi 2010 után hozattunk kb. 5 teherautónyi bányahomokot a kertbe, így némileg sikerült töltögetni. Az idők folyamán szépen be lett forgatva az egész. Az én kertem a 47-es út másik oldalán, a Tápéi kiskertekben van, viszonylag közel a Tiszához.
Mellé egy kis szárított parlagfüvet elszopogatni, hadd rettegjenek az imperialisták! 

A sárgabarack magokat érdemes napon kiszárítani, és üvegben elrakni. Ősszel-télen-tavasszal pár magot megtörni és a belét, mint a diót elrágcsálni. Persze csak módjával, áttételes cián származék miatt, viszont egészséges, a hosszú élet titka talán benne van.
Na ez egy pofon, megint a gyógyszer maffiának. Semmi adalék,% részarány, állagjavító, színezék,vivőanyag. ami a egészség romboló főként.
Na ez egy pofon, megint a gyógyszer maffiának. Semmi adalék,% részarány, állagjavító, színezék,vivőanyag. ami a egészség romboló főként.
Igen, én is néztem a miénket (jobban mondva a lányok akartak belőle már nagyon enni), de még kell neki szerintem 3-5 nap, hogy az érettebbeket leszedhessük. Addig meg egyék csak a még szegedről származó ehető barit, igaz azok már nem annyira szépségesek, hiába azt még a hétvégén szedtük, csak még maradt egy 5-8 kg ennivalónak.
Ja, még a keménnyebekből raktunk el befőttet is kb. 15 üveggel. A feleségem már majd kipurcant a végére, amit nem is csodálok, én már a magozást is nehezen viseltem a végén. 1 kg-mal se tudtunk volna többet elrakni, jó, hogy nem hoztunk többet, igaz, nehezen is fért volna be. Az üvegmosásnál döbbentem rá, hogy alig van feles (asszem 550-es) üvegünk, pedig én valahogy abban a hiszemben voltam, hogy egy csomó van, én abban szeretem a legjobban, ha el van téve (az olyan 1-2 napos adag), de így mentek a nagyba.
Jézusom, és még őszibarack lekvárt is akarunk eltenni..... (a nagyobbik lányomnak az a nagy kedvence, meg hát nekem is az egyik..), de azt szerintem majd aug. közepe-végefelé fogjuk.
Ja, még a keménnyebekből raktunk el befőttet is kb. 15 üveggel. A feleségem már majd kipurcant a végére, amit nem is csodálok, én már a magozást is nehezen viseltem a végén. 1 kg-mal se tudtunk volna többet elrakni, jó, hogy nem hoztunk többet, igaz, nehezen is fért volna be. Az üvegmosásnál döbbentem rá, hogy alig van feles (asszem 550-es) üvegünk, pedig én valahogy abban a hiszemben voltam, hogy egy csomó van, én abban szeretem a legjobban, ha el van téve (az olyan 1-2 napos adag), de így mentek a nagyba.
Jézusom, és még őszibarack lekvárt is akarunk eltenni..... (a nagyobbik lányomnak az a nagy kedvence, meg hát nekem is az egyik..), de azt szerintem majd aug. közepe-végefelé fogjuk.
Szia!
Baktó.
Volt egy ceglédi óriása is, de az kipusztult még fiatalon (vélhetően a magas vízállás miatt - ott Baktón ez gyakori probléma, de gondolom Szegediként ismered ezt a jelenséget onnan), az egy alacsonyabb részen volt.
Baktó.
Volt egy ceglédi óriása is, de az kipusztult még fiatalon (vélhetően a magas vízállás miatt - ott Baktón ez gyakori probléma, de gondolom Szegediként ismered ezt a jelenséget onnan), az egy alacsonyabb részen volt.
Hétvégén szüret volt Szegeden. Az apósom 30 éves fájáról (szegedi mamut kajszi) 120-140 kg termett!! 8 éve szinte semmi nem volt rajta, az ágak 20 %-a száraz. Fantasztikus ízű barack. Kb 70-80 kg-ot tudtunk elhozni, lett is jó sok nagy üveg lekvár 1-1,5 napig csak ez volt a program. Kb. 50 nagy üveg lett belőle, ami tapasztalatok alapján kb. tavasz elejéig lesz elég
.
Pár kép: Link
Link
Ezt meg a 4-5 éves bergeron fa produkálta (locsoltam rendesen) : Link
Link
Meg egy kis visszatekintés a kerti zöldségekből összeállított szendvicsemről: Link

Pár kép: Link
Link
Ezt meg a 4-5 éves bergeron fa produkálta (locsoltam rendesen) : Link
Link
Meg egy kis visszatekintés a kerti zöldségekből összeállított szendvicsemről: Link